Expertise

PRIVE EXPERTISES

 

Wij treden op als deskundige voor technische betwistingen en/of technische schadegevallen. Hierbij wordt het accent gelegd op het zoeken naar constructieve oplossingen die zowel technisch als financieel haalbaar zijn en met de bedoeling om alle betrokken partijen te verzoenen om alzo de kosten voor iedereen tot een minimum te beperken.

 

 

GERECHTELIJKE EXPERTISES

 

In opdracht van de Rechtbanken in België wordt Marco Fleerakkers als gerechtsdeskundige aangesteld om een advies te geven over technische aspecten in rechtszaken. Bij zo’n advies is er door de wet voorzien dat de gerechtsdeskundige probeert de partijen te verzoenen. Dit maakt een belangrijk deel uit van deze opdracht en de methode om dit te realiseren is gebaseerd op de volgende aanpak. Eerst wordt er gefocust op de technische problemen en worden deze, indien mogelijk, door de betrokken partijen zelf opgelost onder begeleiding van de deskundige. Meestal keert het verloren vertrouwen deels terug tijdens deze periode. Zodra het technische aspect opgehelderd is, blijft er vaak nog een financieel aspect over. Dit ligt meestal zeer gevoelig, waardoor het emotionele aspect het soms wint van het rationele. Hier tracht de deskundige de partijen aan te moedigen om toch te onderhandelen, het liefst via hun advocaten omwille van de emoties, om alzo de kosten voor alle partijen tot een minimum te beperken.

 

 

VERZOENINGSCOMMISIE BOUW

 

Sinds 2014 zetelt Marco Fleerakkers ook in de verzoeningscommissie bouw (http://www.bouwverzoening.be) om alzo een bijdrage te leveren in het zoeken naar oplossingen voor technische dossiers.

 

Copyright © EEPAD 2015